99 arter at se, før du bliver voksen!

02.04.2020

Sørger du for ideer til at gøre biologi undervisning spændende mens eleverne er hjemsendt pga. Corona virus?

Naturhistorisk Museum og Danmarks Naturfredningsforening laver et opslag på Facebook hver dag indtil Sankt Hans fra deres 99 arter initiativ. På Facebook kan eleverne læse lidt om dagens art og se en 2 minutters video (på YouTube) og dagens art.

I dag er der 83 dage indtil Sankt Hans og i dag den 2. april er Husskadens Dag. Her er linket til Facebook siden: https://www.facebook.com/pg/99arter/posts/?ref=page_internal

Lærerne kan også få finde materialer og aktiviteter for eleverne på DNs hjemmeside om projektet - https://www.99arter.dk/undervisning/.  På hjemmesiden kan der findes bl.a.:

  • Lærer vejledning til undervisningsmaterialer
  • Links til videos
  • Information om stamtræer og livscyklus.  

Yderliger information om projektet kan også findes her https://99arter.weebly.com/?fbclid=IwAR2EiltRwPehKgkOtOjMkY0bGDQMxQQP9uyvJMy-KmHJmmDXOG2_IcqM2Q4. Denne side har en lidt anden organisering og har lignende information som DNs side men også nem links til tekster om de enkelte arter ud fra billederne samt spil og quiz:

Lidt om projektet: "Med støtte fra Nordea-fonden vil Naturhistorisk Museum og Danmarks Naturfredningsforening sætte spotlight på de allersejeste arter i Danmarks natur. Målet er at vække børns begejstring for den natur, der omgiver dem, og få flere børn ud og opleve naturen." (fra https://www.99arter.dk/om/)