Gratis

DEN GRIMME ÆLLING

Beskrivelse

Musikalsk gendigtning af H.C. Andersens klassiske eventyr
Alder: 3+

H.C. Andersens fortælling om den grimme ælling, der starter sit liv som forhadt og udstødt mobbeoffer i andegården. Klodset, klumset og helt forkert må den på egen hånd flakke om på må og få i et forgæves forsøg på at finde sin plads blandt de mange dyr, den møder på sin vej gennem den iskolde vinter - men lige da kulden er allerværst, bryder forårssolen frem, og til sin store forundring kan den endelig sprede sine vinger og flyve højt af sted som den smukkeste hvide svane.

Teaterforestillingen DEN GRIMME ÆLLING er Ishøj Teaters musikalske gendigtning af H.C. Andersens klassiske eventyr om at være anderledes og finde troen på sig selv. I et fantasifuldt og poetisk univers skabt af lyde og musik fortælles historien med spændstighed, timing og komik, der inviterer publikum til at digte med.

Medvirkende: Annevig Schelde Ebbe, Mette Alvang og Vika Dahlberg-Hansen. Tekniker: Allan Grynnerup og Rasmus Jørgensen. Lysdesigner: Allan Grynnerup. Scenograf: Ricardo Axel Castillo Rodriguez. Instruktør: Erkan Uyaniksoy. Dramatiker, forfatter: Frit efter H. C. Andersens eventyr. Producent: Ishøj Teater.

Spilletid: 45 minutter.

Der er ikke pause.

Formål

Ved at komme i teatret møder børnene scenekunstens mangfoldige verden. Her stifter de bekendtskab med historiefortælling som en aktivitet, der kan udformes på uendeligt mange måder, og som giver et særligt gunstigt rum til refleksion og analyse.

I mødet med kunsten, og herunder scenekunsten, oplever børnene nye historier og billeder, som de kan genkende sig selv, hinanden og det omgivne samfund i – samtidig med at disse oplevelser giver plads til nye vinkler på verden og deres egen plads i den.

Børnene får indsigt i kunstens univers, hvilket kan være med til at skabe en større forståelse af den virkelighed, de lever i. Derudover er der det særlige ved scenekunsten, at den udspiller sig live i samspil med tilskuerne, hvilket giver børnene mulighed for at have direkte dialog med kunstnerne før – nogle gange under – og efter forestillingen.

Børnene stifter bekendskab med teatrets forunderlige verden, hvori et magisk og fantasifuldt univers udfolder sig interaktivt med børnene - Herved aktiveres og udfordres både sanser, indlevelses- og forståelsesevne samt kognitive kompetencer. Gennem denne fortryllende gendigtning af H.C. Andersens klassiske eventyr DEN GRIMME ÆLLING erfarer børnene ligeledes, at teatergenren besidder gode værktøjer til formidling af klassiske eventyr.

Sted
Thy Teater
Frederiksgade 5
7700 Thisted
Tilmelding
Tlf.nr. 97960100