Under titlen: ’Det er OS der laver MAD’, retter dette tilbud sig mod elever på alle trin i grundskolen. Dagen indledes med et gårdbesøg hos en lokal producent (fx. æg, grøntsager, bær, økologiske grise, mælkeproduktion eller andre) som viser rundt og fortæller om produktionen, på et niveau som svarer til børnenes alderstrin og spørgsmål undervejs. Børnene er med til at indsamle råvarer/høste fra gårdens egen produktion, og disse råvarer tager de efter endt besøg med hjem i skolekøkkenet. I skolekøkkenet laver børnene sammen med lærer og tovholder mad af dagens høst. Dagen afsluttes med en god snak om dagens oplevelser og med at vi smager på resultaterne af vores fælles indsats.
I titlen ’Det er OS der laver MAD’, går ordet OS både på børn og landmand, og hensigten er at give børnene en oplevelse af at MAD er noget vi laver sammen. At råvarerne er noget som bliver til ”lige her hvor jeg bor”. I en fødevarekommune som vores, er det vigtigt at børnene kommer ud og oplever, hvilket smørhul af gode råvarer og passionerede producenter, som omgiver dem. Endvidere er hensigten at især de ældste elever får stof til eftertanke omkring bæredygtig og lokal produktion, samt inspiration til eget fremtidigt arbejdsliv, i mødet med lokale fødevareiværksættere.
Forløbet foregår på et landbrug i Thy og i skolekøkkenet hos deltagerne.
Der udleveres materiale om forskellige produktionsformer (økologi><konventionel) samt opskrifter.
Kontakt Trine Sund Kammersgaard
21299178
trynenijorden [at] gmail [dot] com