Gratis

Få viden om vind ved Besøgscenter Østerild

Beskrivelse

Besøgscenter Østerild er en alle tiders mulighed for at åbne elevernes øjne for de naturvidenskabelige uddannelser. Her kan de opleve og sanse verdens førende vindteknologi, mens de med vores målrettede undervisningsmateriale løser opgaver inden for matematik og fysik.

Kontakt Besøgscenter Østerild for materiale og yderligere spørgsmål: testcenter [at] thisted [dot] dk

Vi har udviklet undervisningsmateriale målrettet 7.-10. klasse i fysik og matematik. Her tager vi udgangspunkt i noget af det, der arbejdes med på testcentret og tilpasser det elevernes niveau. Det er både vejrmæssige og mekaniske påvirkninger af vindmøllen, vindhastighed, luftfugtighed, temperatur og vindretningens indvirkning på vindmøllens ydeevne.

Aktiviteter

Der er udarbejdet ti forskellige opgaver, som man kan gøre brug af. Halvdelen kan med fordel laves enten inden eller efter et besøg i Østerild, mens resten som udgangspunkt skal laves i og omkring besøgscentret. Til disse opgaver stilles der remedier tilgængeligt, som efter aftale udlånes. 

Formål

Formålet med et besøg ved Test- og Besøgscenter Østerild er at give eleverne en større forståelse for vindenergi - både det tekniske, det matematiske og det vejrmæssige.

Sted
Besøgscenter Østerild
Gl. Aalborgvej 5
7700 Thisted
Tilmelding
Tlf.nr. 28904123