Flaskepost til Fremtiden

Beskrivelse

100 elever fra 7.klasser kan deltage i projekt Flaskepost til Fremtiden. 

Hvordan ser hverdagen ud for en skoleelev i  år 2119? 

D.18. juni vil hundrede 7.klasseelever sende et personligt brev til en elev om hundrede år med flaskepost. I brevet beskriver jeres elever deres liv og det håb, de har for deres modtagers liv. Brevene forsegles i flasker af Thisted Bryghus. Flaskerne opbevares på Museum Thy i hundrede år og udleveres til hundrede elever d.18.juni 2119. I forbindelse med projektet er der et undervisningsforløb på 2 x 1 lektion på jeres skole, hvor eleverne klædes på til brevskrivningen af idehistoriker Nikolai Seidelin Banke. 

Aktiviteter

Efter de to undervisningsforløb skal eleverne skrive deres breve. Brevene er private og bliver ikke rettede.

D.18/6 kl. 13.00 forsegler eleverne deres egen flaske med en kapselmaskine, i Kulturrumssalen på Tingstrupvej 13.

Derefter industripakkes flaskerne og bringes til Museum Thy, hvor de udstilles indtil 18/6 2119.

Forberedelse

Som forberedelse kunne man f.eks. i dansk og historie-/samfundsfag have breve som tema: hvad kan et personligt brev betyde, eksempler på breve, berømte breve eller breve fra bedsteforældre. I skal skrive til nogen om hundrede år, men hvordan så verden ud for hundrede år siden i 1919? Første verdenskrig var ved at afslutte, den russiske revolution stod for døren, heste var trækdyr på landet, hjemmene var uden vaskemaskiner og køleskabe osv. Man kunne også se på tidligere flaskeposter, man har fundet. Det afgørende er, at eleverne tager projektet til sig og kan glæde sig til at være med i det. 

Formål

Flaskepost til Fremtiden er et pædagogisk/filosofisk projekt, som har som mål at inspirere elever til at tænke over deres håb for fremtiden. Projektet giver eleverne en enestående mulighed for at være med i en begivenhed, der rækker ud over deres eget liv, en erfaring af at være med i noget, der er større end dem selv. 

Tilmelding

Send en mail til Nikolaj om, hvormange elever I ønsker at deltage med. 

Tlf.nr. 21394962
Tilmeldingsfrist
26.04.2019