Forfatterbesøg med De Hemmelige Youtubere

Beskrivelse

Foredraget om De Hemmelige Youtubere tager udgangspunkt i romanen, men fører også eleverne med ind i forfatterens værksted. Det handler blandt andet om ideudvikling, opbygning af karakterer og dialog. Den røde tråd er mine egne erfaringer med at skrive De Hemmelige Youtubere samtidig med, at eleverne også selv bliver aktive og fx skal prøve at lave små dialoger og skabe deres egen, fælles historie.

De Hemmelige Youtubere var i 2019 både nomineret til børne- og undervisningsministeriets pris, Skriverprisen og til lydbogsprisen Mofibo Awards som årets bedste børnebog.

Kort fortalt handler den om 12-årige Magnus, der bliver drillet med sit store, sorte modermærke. Sammen med klassekammeraten Selma, der også bliver drillet, laver han en hemmelig YouTube-kanal, hvor de er forklædt bag skibriller og store parykker – Magnus tør nemlig ikke stå frem som sig selv, fordi han er bange for at blive mobbet endnu mere. De to børn finder ud af, at de faktisk er sjove – og Magnus får modet til at stå ved både sig selv og Selma.

I foredraget fortæller jeg, hvordan bogen blev til samtidig med, at eleverne får tips til selv at skrive. De bliver aktiveret undervejs ved fx at lave små dialoger, der illustrerer, hvordan forskellige mennesker taler vidt forskelligt – og klassen finder sammen på en fælles historie om YouTube. Der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.
Bagefter får lærerne et inspirationskatalog, så I kan arbejde videre i klassen.

Forberedelse

Eleverne skal have læst eller lyttet til De Hemmelige Youtubere 1 inden forfatterbesøget. Bogen kan hentes på CFU eller lånes på e-reolen go. 

Efterbehandling

Efter forfatterbesøget sender jeg materiale til at arbejde videre på egen hånd. 

Formål

At øge elevernes læse- og skrivelyst.

Sted

Jeg kommer på besøg på skolen. 

Tilmelding

Kontakt mig på mail [at] mariar [dot] dk for at lave en aftale. 

Tlf.nr. 26229846