Fra fjord til mund

Beskrivelse

Kend din fjord.
Madkundskab med råvarer fra Limfjorden

Eleverne bliver udfordret på deres kendskab og evner inden for udvalgte marine råvarer.

Aktiviteten indeholder et historisk oplæg om mad fra fjorden før og nu. Derefter vil eleverne blive opdelt i grupper og under anvisning tilberede de aftalte råvarer.

Madlavningen foregår på trangiaer og/eller mindre rygeovne. Aktiviteten kan ses som en del af et længere undervisningsforløb på skolen.

Forberedelse

Aktiviteten kan ses som en del af et længere forløb.

Formål

Eleverne erhverver sig viden om fjordens liv, set i et historisk perspektiv. Desuden opnår eleverne et førstehåndskendskab til marine råvarer og hvordan de hånteres og tilberedes. Tilberedningen foregår på trangiaer og i mindre røgovne og giver derved andre udfordringer end i et traditionelt køkken.

Sted
Limfjordsmuseet
Kanalvejen 40
9670 Løgstor

I mødes med museets formidler på parkeringspladsen foran museet.

Undervisningsmateriale

Der vil blive udleveret materiale til det valgte forløb.

Tilmelding

I skriver en mail til tp [at] limfjordsmuseet [dot] dk eller ringer på tlf. nr. 31477950, så finder vi en dag for jeres besøg.

Tlf.nr. 31477950