Gratis

Fremtidens Bil

Beskrivelse

Fremtidens Bil er et gratis undervisningsforløb med mulighed for at besøge en lokal virksomhed i Bilbranchen. Undervisningsmaterialet består af faglige opgaver, som forbereder eleverne til virksomhedsbesøget. Eleverne skal tage afsæt i, at deres familie skal købe ny bil – men hvordan finansierer man en bil? Hvilke energiomdannelser er der ved forskellige drivmidler? Og hvordan påvirker bilen klimaet gennem dens livscyklus?

Fremtidens Bil er relevant og spændende for eleverne at arbejde med, da det kobler undervisningen til verden uden for skolen. Eleverne vil opleve, hvorfor det er relevant at lære om eksempelvis annuitetslån, energiomsætning, teknologiens betydning for sikkerhed og begrænsning af CO2-udledning.

Virksomhedbesøget åbner elevernes øjne for job og uddannelsesmuligheder i Bilbranchen. Her vil eleverne møde nogle af virksomhedens medarbejdere, som vil give inspiration til opgaveløsningen. Eleverne vil desuden opleve de forskellige arbejdsopgaver og møde rollemodeller, der kan fortælle om, hvorfor de netop har valgt et job i bilbranchen.

Virksomhedsbesøget tager udgangspunkt i virksomhedens hverdag og synliggør paletten af jobmuligheder i Bilbranchen - samtidig med at det styrker elevernes faglighed gennem arbejdet med undervisningsmaterialet.

Forberedelse

Opgaverne i undervisningsforløbet forbereder eleverne på virksomhedsbesøget.

Formål

At inspirere unge til at vælge en uddannelse inden for IT, teknologi, naturvidenskab og håndværk til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

Undervisningsmateriale

Fremtidens Bil består af undervisningsmateriale i form af en række opgaver samt en lærervejledning.

Find undervisningsmateriale og lærervejledning

 

Tilmelding

Besøg en virksomhed i Bilbranchen som en del af undervisningsforløbet. Find en virksomhed nær din skole ved at klikke på 'Find virksomhed' eller kontakt Rikke på nedenstående kontaktoplysninger.

Tilmelding

Find virksomhed

rsp@nvhusdk. 

Tlf.nr. 52 11 60 65