Fagbevægelsens Skoletjeneste sikrer unge en god start på arbejdslivet gennem gratis undervisning om bl.a. unges rettigheder og pligter i fritidsjob, Den Danske Model, fagforeningers rolle i samfundet og forskellen på lovgivning og overenskomst.
Mange unge har et fritidsjob, men de kender ikke nødvendigvis til deres rettigheder, eller hvordan arbejdsmarkedet fungerer. Vi underviser unge i at lære og forstå spillereglerne på en arbejdsplads, hvilke særlige regler, der gælder for dem og hvilke konkrete rettigheder de har i fritidsjob samt hvordan disse regler og rettigheder bliver til. Vi lærer dem at forstå arbejdsmarkedet og på den baggrund sikre dem et godt udgangspunkt for deres arbejdsliv.
Vores undervisning bidrager til at dække læseplaner i Samfundsfag, Historie og Uddannelse & Job. Vi indgår også ofte i forløb i Dansk eller udvalgte temauger, fx op til erhvervspraktik, hvor vi lærer eleverne om, hvordan arbejdsmarkedet er opbygget og hvilke spilleregler, der er på en arbejdsplads. Vi kommer selv ud på skolerne og afholder undervisningen.
Undervisningen veksler mellem oplæg, gruppearbejde, spil, korte film og fælles diskussioner i klassen. Vi bruger bl.a. et dialogspil, hvor eleverne skal tage stilling til deres rettigheder. Hvis du som lærer har særlige ønsker, kan vi tilpasse undervisningen til jeres behov. Det vigtigste for os er at skabe værdifuld læring for eleverne.
Vi kommer ud på jeres skole og udfører undervisningen. Et skolebesøg varer typisk 1,5 - 2 timer, men vi kan forlænge eller forkorte undervisningen, så det passer til jeres skema og behov.
Undervisningen veksler mellem oplæg, gruppearbejde, spil, korte film og fælles diskussioner i klassen. Vi bruger bl.a. et dialogspil, hvor eleverne skal tage stilling til deres rettigheder.
Hvis du som lærer har særlige ønsker, kan vi tilpasse undervisningen til jeres behov. Det vigtigste for os er at skabe værdifuld læring for eleverne.
Skolebesøget kræver ingen forberedelse fra skolens/lærerens side.
Efter vores skolebesøg, sender vi nogle ekstra opgaver, så eleverne kan arbejde videre med det udleverede materiale.
Formålet med undervisningen er at sikre unge en god start på arbejdslivet gennem dialogbaseret undervisning, hvor eleverne stifter bekendtskab med deres rettigheder og får en forståelse for, hvordan arbejdsmarkedet er opbygget.
Regeringen har præsenteret et nyt fritidsjobudspil, og med den nye folkeskoleaftale, er der i de kommende år et stort fokus på, at flere unge skal have et fritidsjob og en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet. Dog oplever 80% af unge med fritidsjob brud på deres rettigheder. Derfor har de unge i høj grad brug for hjælp og vejledning. På jeres skole kan I øge jeres indsats om at klæde eleverne på til arbejdsmarkedet ved at benytte jer af Fagbevægelsens Skoletjeneste.
Vi medbringer alle undervisningsmaterialer.