Mål for forandring

drømmer

Beskrivelse

Det engagerende undervisningsforløb "Mål for forandring" giver eleverne kendskab til FN's 17 Verdensmål, samt har fokus på hvordan eleverne kan være med til at opfylde målene ved at skabe små forandringsprojekter i deres eget nærmiljø.

Projektet bliver afviklet dels på skolen og dels ude i lokalområdet.

Forløbet indeholder tre elementer, hvor det første består i arbejdet med projektets hjemmeside, derefter et "løb for forandring" og til sidst realisering af klassens eget projekt.

  1. Eleverne arbejder med online undervisningsmateriale med introduktion til Verdensmålene og inspiration til at skabe forandringsprojekter (2-3 lektioner)
  2. “Løb for forandring” – eleverne skal på et løb ude i byen, hvor de bruger deres smartphones til at navigere, løse kreative opgaver og spore sig ind på deres eget forandringsprojekt (3-4 lektioner)
  3. Realisering af klassens forandringsprojekt (varierende tidsforbrug).

Orienteringsløbet tager alt i alt omkring 3 timer (per klasse). Hvad I ellers vælger at afsætte af tid til forberedelse og efterbehandling, bestemmer I selv.

FORM

Forløbets del 1 og 3 foregår med klassens egen lærer, der bliver guidet godt på vej af en grundig lærervejledning.
MUNDU står for forløbets del 2 - ”Løb for forandring” - ude i byen. Læreren skal blot sørge for transport til og fra løbets udgangspunkt et centralt sted i byen. 

Formål

Forløbet giver eleverne viden om verdensmålene og tiltro til egne handlekompetencer. Det motiverer dem til at drømme om en bedre verden – og være med til at skabe den!
Det giver eleverne værktøjer til at arbejde med verdensmålene på en konstruktiv måde, hvor de selv aktivt kan bidrage med løsningsforslag.

Obs.: Materiale til forløbets del 1 og 3 kan findes på målforforandring.dk. Disse dele kan også afholdes som online undervisning.
Forløbets angivne pris er for del 2 - Løb for forandring - hvor MUNDUs formidlere besøger skolen. 

Sted

Vi tilrettelægger orienteringsløbet i jeres nærområde.

Undervisningsmateriale

Her finder du gratis online undervisningsmateriale til forløbet inklusive vejledning til selv at producere orienteringsløbet.

Tilmelding