Gratis

MIG & MIN BY - for børnehaveklasser

Beskrivelse

I anledning af Thisteds 500-års jubilæum som købstad har Thisted Museum bygget særudstillingen MIG & MIN BY i samarbejde med en gruppe børnehavebørn. Tilbuddet til børnehaveklasser er et udvidet besøg, der inkluderer en guidet tur med museumsformidleren Rune rundt i Thisteds gader efterfulgt af et besøg i udstillingen med museumspædagogen Tina, der gennem lege fortæller os om Thisted og Skygningerne. Udstillingen er bygget op omkring en fortælling om Skygningerne, der er et miniputfolk, som bor mellem os. De sover i en sardindåse, samler på ting og går på opdagelse i byens univers, uden at vi rigtigt lægger mærke til dem. Med Skygningerne kan man f.eks. besøge en pølsevogn og en butik, og man kan undersøge, hvad børn legede med i gamle dage, og hvad der ligger i jorden under vores fødder.

Aktiviteter

På en guidet tur i byen bliver vi opmærksomme på spor efter fortiden, der kan fungere som puslespilsbrikker til at fortælle en god historie.
Gennem forskellige legeaktiviteter undersøger vi udstillingens univers.

Forberedelse

Inden børnehaveklassens besøg sendes bogen ”Skygningernes forunderlige rejse gennem byen – et eventyr og ideer til at udforske din egen by” samt plakat og et eksemplar af hand-out til skolen. Klassen opfordres til at læse historien om Skygningerne inden deres besøg.

Efterbehandling

Efter besøget kan børnehaveklassen arbejde videre med aktiviteterne bagerst i bogen ”Skygningernes forunderlige rejse gennem byen – et eventyr og ideer til at udforske din egen by”. Eleverne får endvidere alle et hand-out med hjem, for at understøtte forældresamarbejdet. Et hand-out indeholder blandt andet et brætspil, bybingo og ark til farvelægning.

Formål

Eleverne stifter bekendtskab med byen som historisk sted, eleverne får en forståelse af byen som foranderlig over tid. Eleverne får kendskab til nogle af de historier, der gør netop Thisted til Thisted og ikke en anden by.

Forløbet understøtter børnenes kulturelle medborgerskab (defineret som at have viden om det sted man bor, føle sig hjemme, identitetsmæssig tilknytning, fællesskabsbefordrende, inkluderende, demokratisk dialog, oplevelse af medindragelse, aktiverende, viden om rettigheder og pligter)

Forløbet giver ny viden om vores by i et historisk perspektiv

Forløbet giver øget kendskab til Thisted Museum

Udstillingen er en vandreudstilling skabt af Museum Vestsjælland og Vardemuseerne med støtte fra Nordea-fonden. I Thisted-udgaven er den tilpasset vores by i samarbejde med en gruppe børn fra Espersens Børnehus i Thisted.

Sted
Thisted Museum
Jernbanegade 11
7700 Thisted

Vi mødes ved hovedindgangen. Bemærk, at museet er flyttet over gaden sidste sommer.

Undervisningsmateriale
Tilmelding

Tilmelding sker til museumspædagog Tina Oddershede Vangsgaard. Det er nemmest at få fat i Tina på mail.

Tlf.nr. 97920577