Gratis

SKOVEN SYNGER

Beskrivelse

Skovteater i Nationalpark Thy for familier
Alder: 5+

Langt inde mellem træer og buskads i Nystrup Plantage følger vi sporene fra riddertiden i Thy. To skøre damer tager børnene med på en vandring ind gennem plantagen og fortæller undervejs det forrygende eventyr om herremanden Jes Kalf, der boede på herregården Nystrup og bar alle sine guldpenge i en kæde om halsen. Vi lytter efter ekkoet fra de sange, som bønderne sang under deres hårde arbejde i marken. Høsten skulle afleveres til herremanden, og de stakkels bønder blev fattigere og fattigere.

En dag gjorde bønderne oprør og slog Jes Kalf ihjel, da han kom ridende på sin hest på vej hjem fra kirke. I Nystrup Plantages mange gravhøje leder vi efter Jes Kalfs sidste hvilested og svaret på, hvorfor han blev slået ihjel. 

Var han en ond og uretfærdig herremand, eller var bønderne nogle grådige karle, der blot ville stjæle alle hans guldmønter?

De to skøre damer har hvert sit syn på historien, og de må undervejs genopføre scener fra riddertiden for at finde ud af hvem, der fortæller sandheden, og hvem der finder på fantasifulde røverhistorier.  

SKOVEN SYNGER spiller i Nystrup Klitplantage i Nationalpark Thy. Forestillingen starter på Kronens Hedevej ved første afkørsel fra Nystrupvej. Find parkeringspladsen på KRAK her: https://map.krak.dk/?c=56.993163,8.535819&z=15&g=56.997802,8.526064&fs=true

Rutevejledning: https://map.krak.dk/?c=56.991994,8.526464&z=15&l=aerial&mode=route&r=car;F00;-1;0;0;;56.997799;8.526037;Kronens%20Hede%20Vej
(Skriv adressen på dit startpunkt ved "A" i øverste venstre hjørne og tryk derefter på "Vis ruten")

Medvirkende: Kristine Nørgaard og Mathilde Eusebius. Instruktion og manuskript: Laura Madsen. Scenografi og kostumer: Oana Constantineanu. Lyddesign og teknik: Frederik Eberhardt. Teknik: Cecilie Dalgaard Nielsen. Producent: Thy Teater.

Spilletid: 40 minutter.

Der er ikke pause.

Formål

Gennem de fælles opgaver og udfordringer, børnene stilles overfor under forestillingen, håber vi at kunne skabe en oplevelse af nærvær og fællesskabsfølelse børnene imellem, som kan medvirke til, at samhørigheden, de interne relationer og børnenes evne til at samarbejde styrkes og udvikles yderligere.

Under forestillingen sættes der fokus på krop, bevægelse, forestillingsevne og natur. Det ujævne og udfordrende terræn i skovområdet, som børnene skal bevæge sig rundt i under forestillingen, stimulerer og udvikler børnenes balanceevne, grovmotorik og koordinationsevne. Forestillingen forudsætter således, at børnene gennem leg og spændende udfordringer er fysisk aktive og anvender kroppen på forskellig vis til at løse de opgaver, der løbende dukker op. Herigennem erfarer børnene, at der foregår utallige sjove og interessante ting ude i naturen. Forhåbentlig medfører forestillingen ligeledes, at børnene får øjnene op for, hvor underholdende og lærerigt det er at arbejde med teater.

Forestillingen SKOVEN SYNGER kombinerer teater og natur ved at anvende naturens elementer som kulisse såvel som rekvisitter, hvilket skaber et læringsmiljø, der er specielt stimulerende for børnenes kreativitet, sanselighed og fantasi. Disse egenskaber aktiveres især ved, at børnene ikke blot skal agere passive publikummer, men at de netop skal bevæge sig rundt i naturen og anvende kroppen og sanserne på nye måder i forhold til naturens udfordringer. Gennem disse anderledes og lærerige naturoplevelser håber vi at kunne være medvirkende til, at børnene oparbejder et godt og sundt forhold til naturen og dens mangfoldighed.

Sted

Nystrup Klitplantage i Nationalpark Thy
Kronens Hedevej
7700 Thisted

SKOVEN SYNGER spiller i Nystrup Klitplantage i Nationalpark Thy. Forestillingen starter på Kronens Hedevej ved første afkørsel fra Nystrupvej.

Find parkeringspladsen på KRAK her: https://map.krak.dk/?c=56.993163,8.535819&z=15&g=56.997802,8.526064&fs=true

Rutevejledning

https://map.krak.dk/?c=56.991994,8.526464&z=15&l=aerial&mode=route&r=car;F00;-1;0;0;;56.997799;8.526037;Kronens%20Hede%20Vej
(Skriv adressen på dit startpunkt ved "A" i øverste venstre hjørne og tryk derefter på "Vis ruten")

Tilmelding
Tlf.nr. 97960100