Vores Digitale Fællesskaber

Beskrivelse

Elevworkshop om digitale fællesskaber, rettigheder og digital mobning

Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete forslag til, hvordan børn, unge og de voksne kan styrke trygge digitale fællesskaber, hvor egne og andres grænser og rettigheder anerkendes.

Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over, hvordan børn, unge og voksne kan bidrage til at skabe positive fællesskaber på nettet, hvordan man passer på sig selv og andre på sociale medier, og hvordan man kan håndtere online-dilemmaer og udfordringer. Samtidig reflekterer eleverne over adfærdsdesigns og algoritmers indvirkning på deres digitale liv og forholder sig til både de positive og negative sider af teknologierne i dag. Til de mindste elever benyttes figuren ”Solbåt”, som inviterer til en legende tilgang til emnerne.

Formål

Formålet med workshoppen og det opfølgende undervisningsmateriale er, at eleverne tilegner sig viden og kompetencer til at styrke trygge digitale fællesskaber, hindre eksklusion og forholde sig kritisk og reflekteret til, hvordan teknologier påvirker deres adfærd og fællesskaber.

Efter workshoppen modtager du et undervisningsmateriale, som du kan benytte i opfølgende lektioner med klassen.

Tilmelding

Få fordelagtige priser som institutionsmedlem. 

MELD JER IND HER

Tilmelding
Tlf.nr. 3618 0165