Har du en forfatter gemt i maven?

19.05.2017

Herlufsholm Fantasy Bogmesse udskriver igen i år en landsdækkende novellekonkurrence, hvor børn og unge kan indsende deres bidrag til Biblioteket i Thy, som står for at udvælge de bedste bidrag fra vores kommune.

I weekenden den 20. og 21. oktober danner Herlufsholm Kostskole atter rammen om den traditionsrige Herlufsholm Fantasy Bogmesse, som er arrangeret af Næstved Bibliotek. I 2012 blev Herlufsholm Fantasy Bogmesse for første gang afholdt på Herlufsholm Kostskole. Det blev så stor en succes, at arrangementet er blevet en fast tilbagevendende begivenhed. I år afholdes bogmessen i efterårsferien, nemlig fredag og lørdag den 20.-21.oktober. Her vil der blive mulighed for at møde nogle af de mest populære forfattere inden for fantasy genren, landets bogforlag vil være repræsenteret med gode tilbud, diverse rollespilsforeninger vil lave events og meget, meget mere.

Forud for selve bogmessen udskrives i lighed med de forrige år en novellekonkurrence, hvor børn og unge har mulighed for at indsende deres egen fantasyhistorie. Der er tre alderskategorier, og de bedste noveller inden for hver kategori går videre til hovedkonkurrencen, hvor en jury bestående af de tre forfattere Jan Kjær, Benni Bødker og Dorte Roholte vil udvælge de endelige vindere. Vejen til finalen går gennem tre runder. Første runde er lokal. Den lokale vinder går videre til anden runde, som er regional. Vinderen af den regionale runde går til den sidste runde, som er den landsdækkende finale. Vinderne i finalen får direkte besked senest den 4. oktober. Offentliggørelsen af vinderne og præmieoverrækkelsen finder sted den 21.okt på Herlufsholm Fantasy Bogmesse. De tre kategorier er opdelt efter alder. Der er en kategori for de 10-12 årige, en for 13-15 årige og en for de 16-18-årige.

Henvend dig til Biblioteket i Thy, hvis du har lyst til at deltage, eller se mere information på Kulturrummets hjemmeside. Sidste frist for indsendelse af bidrag er fredag den 1. september.

Sidste års vindere følger her til inspiration:

10-12 år: Senaid Civic – Den sovende sjæl

13-15 år: Signe Nørgaard Stüker – Den Ubrugelige mønt

16-18 år: Josefine Mayann – Ludox