Husk din huskunstner

28.09.2018

På tirsdag falder fristen for dette efterårs ansøgninger til huskunstnerordningen. Puljen kan søges af skoler, ungdomsuddannelser, dagtilbud for både børn og unge, kommuner, kulturinstitutioner, professionelle kunstnere og foreninger.

Huskunstnerordningen har til formål at fremme børn og unges møde med professionel kunst i dagligdagen i et tæt samarbejde med en professionel kunstner. Ordningen gælder hele 0-19 årsområdet og er baseret på ligeværdige partnerskaber mellem instituioner og kunstnere.

Derudover skal projekterne være involverende i en sådan grad at børn og unge får aktiv erfaring med at fordybe sig i en kunstnerisk proces. Og netop processen skal vægtes fremfor et afsluttende værk eller udstilling.

Har du ikke allerede en plan for et samarbejde, der kunne søge støtte hos huskunstnerordningen, så brug de næste par måneder på at udvikle én - puljen har nemlig frist to gange om året, så til foråret får du muligheden igen.

Læs mere her

 

Yderligere information
Kulturtjeneste Thy har allerede et huskunstnersamarbejde med performancekunstner Naja Lee Jensen, som er opvokset i Sennels, uddannet i Norge og bosiddende i København. Der er ét forløb tilbage med Naja som kan bookes her i efteråret 18 - hvis du er hurtig! Læs mere her på RUM.