Mød en kunstner projekt i 2020

Tegning

17.09.2020

Det årlige Mød en kunstner projekt løb af stablen sidste uge med 3 kunstnere på 11 skoler.

Hvert år afholder Kulturtjeneste Thy "Mød en kunstner" projekt i samarbejde med KulturRummet, Dagtilbud og Undervisning i Thisted Kommune.

Temaet til Mød en kunstner projekt i 2020 var "Porten til Eventyr". I denne omgang kom 3 kunstnere ud til indskoling- og mellemtrinselever på 11 skoler.

Dette års medvirkende kunstner var:

  • Viggo Steincke, komponist og lydproducer: Viggo inviterede indskolingselever ind i musikkens eventrylige univers. Mens Viggo var på besøg til Hurup, Tingstrup, Bedsted og Rolighedsskolen spillede eleverne til en sang og lavede scenografi i form af tegninger.
  • Anne Svejgård Lund, filminstruktør: Anne besøgte mellemtrinselever på skoler i Nors, Snedsted og Hanstholm. Forløbet tog udgangspunkt i børnedokumentarfilmen "Drømme i Brovst" (instrueret af Lund selv). I løbet af Annes 5 timers besøg fik eleverne et indblik i den filmiske arbejdsprocess bag en dokumentar. De prøvede også deres kræfter med at være foran og bagved kamaret.
  • Birgitte Lundtoft og Julie Schmidt Andreasen, dansere og koreografer: Birgitte og Julie mødte mellemtrinselever fra Tilsted, Sennels, Koldby og Sjørring skoler. Eleverne deltog i "Den Blå Time - Porten til nattens drømme og eventyr" et forløb med en danseforestilling og workshop med dans, bevægelse, koreografi, komposition, tegning og refleksion.

Tak til skolerne for jeres samarbejde i denne omgang. Vi håber, at elever fik en eventrylige oplevelse gennem dette års kunstnerbesøg!

Mød en kunstner projekt får en fast bevilling fra Dagtilbud og Undervisning samt støtte fra Børnenes Møde med Kunsten (BMMK) https://www.bmmk.dk/).