National tegnekampagne - #Tegnhåb - TILLID

09.03.2022

Viborg UNESCO Creative City inviterer hele Danmark og resten af verden til at tegne med i deres årlige tegnekampagne.   

Giv dine elever mulighed for at deltage i en national og international tegnekampagne, hvor starten går fra Viborg Kommunes kreative miljø og med Viborg UNSESCO Creative City som afsender.

Den nationale TegnHåb-tegnekampagne 2022 lanceres 1. marts og løber måneden ud. Temaet i år er Tillid.  

Hvis I har lyst til at deltage i kampagnen findes inspiration til tegneudfordringer i linket. Desuden findes informationer om, hvordan I sender jeres bidrag - som derefter kan rejse ud i verden. 

https://unesco.viborg.dk/aktiviteter/national-tegnekampagne-2022-tegnhaa...

 

Jeres bidrag kan både være tegninger eller GIFS. Vejledning til at lave GIFS findes nedenfor. 

 

Forberedelse: 

Inden arbejdet med tegneudfordringerne kan I samtale om tillid eller lave mindmaps

I kan også se film ift. tillid som afsæt til jeres drøftelser og tegninger fx.:

Granma´s HERO - En film for alle aldre, om hvordan en bedstemor har tillid til sit barnebarns rejse ud i verden. Hun har givet ham gode værdier som tillid og åbenhed, og at det hjælper en igennem alle farer. Barnebarnet er et ungt menneske, som gerne vil ud og lave ”heltegerninger”. Men bedstemor følger med, og han genopdager sin barnelærdom.

How to train your Dragon - En landsby bliver ofte angrebet af drager, og børnene lærer, at drager er farlige monstre, der skal bekæmpes. En dreng i filmen som ikke er så voldsom som de andre, møder en såret drage, og opbygger et tillidsforhold til den, og de bliver venner og når langt sammen.

Odd Sound out - En lille fin film for de mindre børn, om at finde sit  eget tilhørssted, hvor tilliden kan vokse, og man kan være den man er..

The Reward - En actionfyldt rejse for de lidt større børn, hvor to venner drager ud i livet på skattejagt i tillid til hinanden. På rejsen får deres tillid nogle knubs.

 

God tegnelyst!

Yderligere information
Vejledning til at lave GIFS: