Skolekoncert i fællesskabets tegn

24.03.2017

200 elever fra Thys 4. klasser samles til 'Musik i Hverdagen'-stævne for fjerde gang. Det betyder klassisk musik for fulde gardiner og fokus på fællesskab og musiske færdigheder.

Det er et ambitiøst projekt, som projektkoordinator Kristina Brogaard står for. Hun glæder sig til årets arrangement og siger: "Vi har et godt program. Både musikskolelærer og musiklærer i folkeskolen kender konceptet, derfor er jeg sikker på, at vi i fællesskab får en hel fantastisk dag."

At være en del af noget større

Musik er ikke bare musik, men kan også være et nyttigt redskab til børns udvikling: Musik kan stimulere et barns evne til at samarbejde i sociale sammenhænge, til at stille sig et mål, til at tænke kreativt og nytænkende, og derfor bør musikkens verden være tilgængelig for alle børn - ikke bare de heldige få. Dette er grundtanken bag projektet, som i de seneste år har introduceret den klassiske musiks og musikskolens værdier til flere hundrede børn.

Stævnedagen er en særlig vigtig del af projektet, da den blandt andet er med til give børnene en god, fælles musikoplevelse, og ikke mindst muligheden for at fremvise deres måske nyopdagede musikalske evner til forældre, familie og venner: "Det vigtigste er at give børnene en kæmpe oplevelse af at være en del af noget større. Det kan lykkes gennem musikken. Og det håber jeg, forældrene vil kunne se og mærke, når vi slutter dagen af med en fælleskoncert," siger Kristina Brogaard.

Musik i Hverdagen, MuH-projektet, er et tilbud til "Den åbne Folkeskole", hvor lokalsamfundet inddrages i elevernes undervisning. Visionen er at skabe en sammenhængende, nytænkende musikundervisning fra SFO-start og frem, og samtidig gøre en ekstraordinær indsats for en mere fokuseret og inkluderende talentudvikling.

Sted: Thisted Gymnasium - stx og hf (Teutonersalen), Ringvej 32, 7700 Thisted.

Tidspunkt: Tirsdag den 28. marts (stævne hele dagen, fælleskoncert kl. 16.00).

Pris Entré: 20 kr. for publikum over 18 år.