Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm

Præsentation

Det Nordatlantisk Fyr er både et stykke kulturarv og et levende sted for samtidskunst. Vi er et sted, der arbejder bevidst med udsyn og med nærhed i forsøget på at bibeholde forbindelsen mellem det fjerne og det nære. 

Fyret er til enhver tid et ikoniseret bygningsværk, men vi er også et projekt, der skaber nye højder og nye horisonter. Vi ønsker at opnå status som et sted, der tør være  banebrydende, et sted der tør kalde på de nyeste tanker og den nyeste viden, samtidig med at vi er samlende, nærværende, elsket og respekteret i vores egen lokale kontekst. 

Hanstholm Art Space er vores udstillingsplatform for samtidskunst. I 2019 og 2020 udfoldes 10 udstillinger af mere end 30 nordatlantiske kunstner, der opererer med forskellige genrer, formater og tematikker i relation til stedet Hanstholm. Hanstholm Art Space tilbyder workshops i forbindelse med kunstnersamarbejder, men forløbet med en udstillende kunstner er oftest forhåndsbestemt - tag derfor kontakt til Det Nordatlantiske Fyr, hvis I kunne tænke jer at være med i en professionel kunstners arbejde. 

Pædagogisk profil

Kunst er for alle! Og derfor har vi på fyret både åbne workshops for udstillingsbesøgende, vi har en kunstskole for tilmeldte børn og vi har selvfølgelig forløb for skoler og dagtilbud i Thy. 

Vi har et stærkt ønske om at børn og unge kan møde samtidskunstens måder at udfolde sig på. Det kan være gennem installationer, performance, elektronisk kunst, lydkunst, og fælles værker. Vi arbejder med kunstnere fra hele det Nordatlantiske område, så der vil være kunstnere der taler dansk, svensk, norsk og engelsk. Hver kunstner har sit eget speciale, som vi løbende forsøger at matche med den rigtige målgruppe ifht alder, fag, interesser og årstid!

Entré
Forløb med kunstnere, der udstiller på Hanstholm Art Space er gratis for skoler og institutioner. Nogle af vores andre forløb kræver en egenbetaling, som vi forsøger at holde så lav som muligt.
Kontakt
Marie Louise Klitgaard Nielsen
Leder
9272 7730

Forløb udbudt af Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm

Grundskole