Doughnut-økonomi

Beskrivelse

Det her handler slet ikke om oliekogte kager. Men om hvordan vi som samfund kan tænke anderledes omkring økonomisk vækst, hvor sociale forhold og naturens ressourcer sætter rammerne for økonomisk vækst. Doughnutten består af to koncentriske cirkler. Den inderste ring indeholder den sociale basis - de almenmenneskelige behov, og den yderste ring skal sikre, at vi ikke overforbruger af planeten rigdomme. Imellem disse to ringe ligger doughnutten. Her er der økologisk tryghed og social retfærdighed. Her kan mennesker trives. 

Årsagen til at begrebet kaldes for doughnut-økonomi er, at de to cirkler skaber en form, som på en prik ligner en doughnut. Tænk på formen som et kompas for menneskelig fremgang i det 21.århundrede. Målet er at alle mennesker får opfyldt deres behov indenfor planetens midler. 

Foredraget er dialogbaseret, og indeholder øvelser, som er med til at bringe doughnut-økonomien i øjenhøjde og gør temaet håndgribeligt.

Formål

I dette foredrag stifter eleverne bekendtskab med en ny økonomisk tankegang for bæredygtighed, som giver håb i forhold til alle vore globale kriser. Eleverne får en basis-forståelse af doughnut-økonomiens 12 sociale og 9 økologiske dimensioner.

Tilmelding
Tilmelding