Vi kan ikke væltes omkuld!

27.10.2017

Spil Dansk Ugen i Thy har fået endnu et nøk opad, ja, faktisk har der været gang i forberedelserne det meste af året. Når Danmarks største musikbegivenhed falder i dagene fra 30. oktober til 5. november er Thys skoler og dagtilbud igen med - nu med vores helt egen sang!

Thy Sangen har været en fremragende optakt til en festlig uge, hvor den musikalske støbeske fyldes til randen med spændende begivenheder og eksperimenterende tiltag. De fleste arrangementer er offentligt tilgængelige, men også workshops og events for særligt indbudte er en del af konceptet, som sætter fokus på dansk musik i bredeste forstand.

Bibliotekets bogbus ruller ud til udvalgte skoler under parolen 'KulturRummet on tour' – her vil eleverne få en varieret smagsprøve på Halfdan Rasmussens underfundige univers med digte, rim, remser - og selvfølgelig masser af musik. De lokale skoler bliver i det hele taget ikke snydt for musiktiltag denne uge: Hurup Skole får besøg af en professionel komponist, på Tingstrup Skole etableres der en samtalesalon med musik – og en række musikundervisere kommer på kursus under overskriften 'Fem spor i ny dansk musik'.

Når Spil Dansk Ugen løber af stablen, kan Thy Sangen selvfølgelig opleves live – og de ca. 150 skoleelever, der er en del af denne event, skal nok sørge for, at Thisted Musikteater (næsten) væltes omkuld.

Den færdige video til sangen findes på YouTube

Yderligere information
Eventen med Thy Sangen afholdes den 2/11 kl. 16.00 i Thisted Musikteater