Sjov med sprog

Beskrivelse

Jeg er forfatter til bøgerne Bogstavtyven, Ordtrolden, Sprogheksen, Prinsessen, der blev bogstavbims og bøgerne om Krokodillebarnet Karl. Med udgangspunkt i en af bøgerne tilbyder jeg sjove og spændende forestillinger med fortælling, sang og leg, der både er en god oplevelse i sig selv og en sprogstimulerende aktivitet. 

Hvis I fx vælger en forestilling med udgangspunkt i Ordtrolden (Gyldendal 2016) fortæller jeg om det mærkelige, behårede væsen, der stikker børn, så de gentager bestemte slags ord. Fx alle ord med L, bandeord eller ord, der betyder noget med mad. En dag er det gået galt for Anton. Han siger ”slange, slange,” ”sukker, sukker” og ”tunge, tunge.” For at få den rigtige modgift skal han gætte, hvilken slags ord, han gentager. Og han skal nå det inden solen står op. Ellers kommer han aldrig til at tale almindeligt.
Ud over inddragende fortælling er der ordsange og ordlege med udklædning.

Du kan læse om forestillinger med udgangspunkt i de andre bøger på mariar.dk/sjovmedsprog

Aktiviteter

1 forfatterbesøg i børnehaven. Hvis der er mange børn, kan der være flere forestilinger for en mindre gruppe. 

Forberedelse

Det er en god ide, hvis I på forhånd læser nogle af mine bøger, men IKKE den, jeg optræder med. (Det er heller ikke et krav, at I skal læse nogle af de andre bøger). 

Efterbehandling

Pædagogerne får efter besøget et inspirationsark, som I eventuelt kan bruge til at arbejde videre på egen hånd. 

Formål

Det udvikler børns sprog, når de hører gode historier på en inddragende måde, hvor de ikke nøjes med at lytte, men selv bliver sprogligt aktive ved fx at tale om historien, synge historien, gentage replikker eller dramatisere dele af historien.
Det er konceptet bag ’Sjov med sprog,’ der består af flere forskellige forestillinger, der alle tager udgangspunkt i mine egne billedbøger. Efter forestillingen får de voksne en inspirationsguide, så de selv kan følge op med flere sprogstimulerende aktiviteter.

Sted

Forløbet foregår i børnehaven, hvor jeg kommer på besøg. 

Tilmelding

Skriv til mig på mail [at] mariar [dot] dk