Let’s Act! – Lad os handle

13.03.2023

Menneskerettigheder, fossile brændstoffer, ulighed og klimaforandringer. Hvad har de temaer med hinanden at gøre? En hel del – og nu kan dine elever arbejde selvstændigt med verdensmål og klimaforandringer i en spritny fleksibel e-læringsplatform.

Let’s Act! Læringsplatformen har fem overordnede temaer. Det første handler om verdensmålene, FN, og hvordan verden blev enige om Agenda 2030. Det andet tema udforsker, hvordan menneskeheden har gjort planeten mere ubeboelig både i forhold til klimaforandringer, biodiversitetskrise og økonomisk ulighed. Menneskers energiforbrug er ansvarlig for 75 % af drivhusgasudledninger i verden. Det handler det tredje tema om. Den sidste fjerdedel af drivhusgasudledninger stammer fra fødevareproduktion, og det handler det fjerde tema om. Endelig undersøger eleverne, hvad foreninger, virksomheder og borgere gør for at skabe en bedre fremtid, og hvad de selv kan gøre.

Let’s Act! er gratis, interaktiv og fleksibel. Det kan derfor både anvendes til både længere og kortere forløb om verdensmål og klimaforandringer. Læringsplatformen er især velegnet til undervisning i natur/teknologi, geografi, samfundsfag, historie og dansk og er målrettet elever fra 6.-10. klassetrin.

Platformen understøtter lærere i blended learning. Lærere kan finde en omfattende lærervejledning, videoer om webværktøjer samt om best practice på platformen.

Let’s Act! bygger på den nyeste forskning og er produceret af et konsortium af seks partnere fra Danmark (MUNDU og VIA University College, Program for Læring og It), Italien, Rumænien og Bulgarien. Projektet er medfinansieret af Erasmus+.

Yderligere information
Kom og mød os på Lærfest ’23 den 19.-20.april i Århus Congress Center. Du kan deltage i et oplæg om Let’s Act! onsdag kl. 9.30 – 10.15. Vi kalder oplægget for undervisning om bæredygtighed. Du finder os i lokale 11 | ACC. Besøg vores stand og deltag i vores konkurrence. Mød os på stand 201 i Arkaden.