Undgå madspild! Inspiration til undervisning

28.10.2021

Madspild er et emne, som alle (både børn og voksne) kan være med til at gøre noget ved. Her er nogle tips til, hvordan man kan arbejde med emnet i undervisningen.

Tøm køleskabet

Lær eleverne at undgå madspild ved at bruge de ting, der allerede er i køleskabet. Lad dem indtaste ingredienserne i Tøm køleskabet-funktionen på Webopskrifter.dk og få forslag til retter, som de kan lave med disse ingredienser.

Man kan også bruge funktionen som et mere overordnet redskab til at give eleverne eksempler på, hvordan man kan mindske madspild - uden at de nødvendigvis skal lave retterne.

Lav en madplan

En tredje mulighed er, at give eleverne til opgave at lave en fiktiv madplan, og i den forbindelse bruge Tøm køleskabet-funktionen som et hjælpeværktøj. Hvis man f.eks. allerede har valgt en opskrift til sin madplan, og har nogle ingredienser til overs fra denne, kan man indtaste disse ingredienser i funktionen, og så få vist de opskrifter, der indeholder flest af de ønskede ingredienser.

Det er også en god måde at undgå madspild på og gør samtidig, at man samlet set kan nøjes med færre ingredienser til sin madplan.